/ World / Norway / Viken / Hol / Geilo
EnglishNorskDeutchItalianoFrançaise

Hotel California ved Glitreberget - barnevennlig kort tur

Geilo, Hol, Viken, Norway
3.2km|107m ◢ ◣ 5m|24.08.2022

Description

Hotel California er navnet på den lille rasteplassen på toppen av Glitreberget i Dagali. Dette er en barnevennlig tur med 360 grader utsikt over Hardangervidda, Hallingskarvet og Numedal.

Rasteplassen er åpen for bruk hele året. Du kan sitte inne hvor det et bord og benker eller nyte solveggen ute. På veggene er det montert bildene av andre Hotel California over hele verden.

Ta med deg nistepakken, og nyt det fantastiske utsikten. Herfra kan du se det mektige Hallingskarvet i det fjerne, den flotte Hardangervidda rett foran deg, samt Numedal. Ser du i retning Skurdalen, så ser du Lia Fjellhotell hvor det er mulig å stoppe på vei tilbake til Geilo for en kopp kaffe og vaffel.

Turen er bra skiltet av Dagali løypelag, og du kan forlenge turen ned til Skurdalen eller Dagali, eller tar en runde til Liastølen.

Parker bilen langs Fv40 ved monumentet til tungtvannsabotørene og et informasjonsskilt med flere turforslag. Tungtvannsabotørene krysset veien her etter at de sprengte tungtvannkjelleren i Rjukan under andre verdenskrig. For å komme i sikkerhet tok de seg på ski over Hardangervidda, gjennom Hallingdal og videre til Sverige. Alle klarte det.

Parkeringsplassen er liten, og om det ikke er plass, så finnes det en større plass litt lenger nord langs vegen. Det er ikke langt å gå langs vegen tilbake til startpunktet.

Turen er skiltet med Glitreberget.

Hytta på toppen av Glitreberget blir kalt Hotel California og er åpen for publikm
Photo: Miia Vatka, Visit Geilo