/ World / Norway / Viken / Hol / Geilo
EnglishNorskDeutchItalianoFrançaise

Pilturen: Rundtur Geilo-Urundberget

Geilo, Hol, Viken, Norway
13.9km|535m ◢ ◣ 550m|24.08.2022

Description

På denne turen for du en flott utsikt over Geilo senter etter at du har kommet opp Geilohovda. Herfra får du enda mer flott utsikter retning Urundberget til nasjonal park Hallingskarvet og Geilo.

Pilturen er en fin rundtur med utgangsounkt fra Geilo sentrum. Den følger Pilvegen opp til toppen av Geilohovda. Stien er merket og skiltet fra vestsiden av gamle Geilo taubane. Ved Panorama leiligheter følger stien vegen forbi leilighetene og over tunet. Så svinger den seg oppetter lia i lett bjørkeskog. Fint å ta en hvil på en av de mange gulmalte benkene. Fra Geilohovda følger stien kanten av høydedraget vestover, forbi Gullsteinhovda, Verpehovda og til slutt Urundberget. Sagnet sier at Høvding Urund en gang i tiden gjorde et veddemål der oppe, om å skyte en pil helt ned til Ustedalsfjorden, og som sagt, så gjort.

Fra Urundberget går turen langs stien nedover Tuftelia. Kryss riksvegen og følg bilvegen ned til du kommer inn på turvegen Ustedalsfjorden Rundt, rett før Tuftebrua. Følg så turvegen tilbake til Geilo.

Sti mot Urundberget fra Presthold
Photo: Paul A. Lockhart