/ Verden / Norge / Viken / Nes / Nesbyen
EnglishNorskDeutchItalianoFrançaise

Storetoppstien

Nesbyen, Nes, Viken, Norge
2.8km|0m ◢ ◣ 248m|01.10.2021

Beskrivelse

Nederste del av HallingSpranget byr på en supermorsom og rask flytsti. Storetoppstien kan startes flere steder:

- Nedre del, start i bunnen av hoppbakken, 90 høydemeter.

- Midtre del, start ovenfor hoppbakken, 170 høydemeter.

- Øvre del, start i enden av grusvegen på oversiden av hoppbakken (der denne ruten ender), 250 høydemeter.

Løypa er middels krevende (blågradert) og forutsetter tilstrekkelig erfaring. Terrengsykkel med dempegaffel og gode bremser anbefales (fulldemper er ikke nødvendig). Er du i tvil om stien blir for vanskelig, anbefaler vi en tur i Trytetrøkket (https://trailguide.net/2656) og Blåbærtrøkket (https://trailguide.net/6972) ved Trytetjern først.

Det er mulig å shuttle med bil til nedre del. Grusvegen som leder opp til midtre- og øvre del er privat og tidvis avlåst, men man kan kjøre til bunnen av denne grusvegen.

Storetoppstien er nederste del av den 17 km lange stien HallingSpranget (https://trailguide.net/6816), som går fra Nesfjellet (1100 moh.) til Nesbyen sentrum (170 moh.).

Alt du lurer på om stisykling i Nesbyen finner du på www.visitnesbyen.no/sykling/

Hvordan finne stien

For å komme til toppen av stien, følg denne ruten: https://trailguide.net/8170

Eller følg denne beskrivelsen:

Fra Hallingdal Museum, sykle asfaltvegen oppover Rukkedalen, retning Tunhovd / Nesfjellet. Ta til høyre inn på grusveg (skiltet Storetopprunden). Følg grusveg/skogsveg til du er tilbake på asfaltvegen igjen. Følg denne videre oppover ca. 150 meter. Sving til venstre inn til Storetoppen (bunnen av hoppbakken). Du kan sykle nedre del av Storetoppstien herfra. Ønsker du en litt lengre tur, fortsett oppover Storetoppstien ca. 150 meter. Der stien tar en brå venstresving, fortsett rett frem på naturlig sti / kjerreveg. Følg denne til du kommer til en grusveg og ta til venstre. Følg grusvegen oppover. Etter ca. 300 meter kan du starte på midtre del av Storetoppstien. Har du krefter til å trø opp grusvegen helt til endes, får du den lengste nedkjøringen.

Foto: Lars Skåre Storheim
Foto: Lars Skåre Storheim
Foto: Lars Skåre Storheim

Siste førerapporter

Lars Wraae Jensen rapporterte forholdene på Storetoppstien som bra. Midtre og nederste del er snøfrie og stort sett tørre. Trengs naturlig nok litt periodisk vedlikehold her rett etter snøsmeltingen, men absolutt farbart og fint. Nederste del vil jeg betegne som strøken 👌20.may.2023