/ Verden / Norge / Viken / Sarpsborg / Skjeberg
EnglishNorskDeutchItalianoFrançaise

Krysstjern kort intro

Skjeberg, Sarpsborg, Viken, Norge
6.2km|97m ◢ ◣ 201m|26.08.2021

Beskrivelse

En liten runde opp og rundt Krysstjernet. Merket som rød da stien rundt selve tjernet har en del crux, og uten å kunne linjene og ha god teknikk og form blir det noen (korte) kneiker og crux som må dyttes opp.

Tar av fra grusvei. Første del av stien er kjørt med skogsmaskin, men det går fint å sykle. Går over til singletrack med mindre kneiker og halvcrux, noen steiner og røtter, før den åpner mot slutten. Deretter hardt venstre å gammel traktorvei. Følg denne et stykke til den gjør en sving og begynner å klatre. Her går stien av til høyre, og oppover. Ved tørt være er denne klatringen grei. Den flater ut, og går nedover mot det idylliske tjernet.

Det er ganske mye stier rundt tjernet siden det er et populært turområde. Det er stort sett bare å følge langs vannkanten videre rundt. Her er det en del tekniske utfodringer både opp og ned. Vel 3/4 rundt tjernet skal du ta av til venstre og følge sti slakt oppover. Snart flater den ut, og går over i et herlig parti nedover med mye flyt, noen små dropp som kan rulles, og partier med god fart. Virkelig flott sykling!

Du ender opp på en bredere sti, ta til høyre på denne, så høyre igjen inn på en vakker og smooth singletrack. Denne blir gradvis småteknisk med diverse stein, og høyt gress på sommeren. Ved første anledning skal du over bekk på venstre side (ligger noen stokker du kan gå på). Stien fortsetter med nydelig flyt på svaberg og barnål, åpner opp et stykke til bredere. Ta av til høyre på ny smal og lekker singletrack og følg denne videre helt til du kommer ut på traktorvei. Her tar du høyre og følger sti helt ut til p-plass ved Rokkeveien.

Området har masse sti, og jeg har såvidt begynt å utforske. Om du kjører hit eller har god tid (og energi) kan runden enkelt kombineres med Tvetervann-runden.

Hvordan finne stien

Liten P-plass ved bom rett av Rokkeveien. Følg grusvei et stykke innover før stien tar av til høyre ved en tømmerplass.