/ Verden / Norge / Nordland / Beiarn / Beiarfjellet
EnglishNorskDeutchItalianoFrançaise

Indre Lurfjell

Beiarfjellet, Beiarn, Nordland, Norge
7.9km|155m ◢ ◣ 477m|14.07.2021

Beskrivelse

Har du lyst på en topptur? Denne stien gir variert sykling i tørt og fint terreng. De første 2 km. her stien vag, men med en gang du er inne på den T merkede stien, sykler du en godt definert sti hele veien tilbake til parkeringa. I øvre del innbyr terrenget til artig frikjøring, hvor noen varder og rester etter merking til Stor Hompen (antenne) gjør det greit å finne veien til T stien. De fleste vil oppleve stien gjennom Beiarskaret, som noe knotete. Resten er godt sykkelbart, med ett og annet teknisk oppovercrux fra skaret mot veien og parkeringa. Du må ta med i regnskapet at det også er noen høydemeter du skal opp på retur også, men det meste er artig sykling i småkupert terreng.

Hvordan finne stien

Følg T merket sti fra nordover fra parkeringa på Beiarfjellet. Ved det lille vannet ved foten av Indre Lurfjell, tar du til venstre, men T stien går rett fram i nedre kant av fjellet (Gjømmervann siden av fjellet). Du ser to stålstenger i terrenget, der du skal bryte til venstre. Nyt de nedkjøringene innover turen byr på. Den ned til Beiarskaret er nesten verdt turen i seg selv...

Indre Lurfjell(895) i forkant av den delvis snødekte Indre Lurfjelltind (1135). Bak skimtes Lurfjelltind, Indre Humpen og toppen av Store Åselidtind. Tørre fine stier i nedre kant av Grønnlihågen.
Foto: Sten A Stenkjær
Fra toppen av Beiarskaret.
Foto: Sten A Stenkjær
Hva er Beiarskarstevnet?
Foto: Sten A Stenkjær
Hva er finest? Naturens egne farger, eller farger fra FOX?
Foto: Sten A Stenkjær
Parti med tørr og fin sti.
Foto: Sten A Stenkjær
Utsikt mot høge og flotte fjell i Beiarn. Tatt fra toppen av Indre Lurfjellet.
Foto: Sten A Stenkjær