/ Verden / Norge / Buskerud / Gol / Golreppen
EnglishNorskDeutchItalianoFrançaise

Riksveg 7

Golreppen, Gol, Buskerud, Norge
3.3km|48m ◢ ◣ 364m|05.07.2014

Beskrivelse

En sti som traverserer under Skaraåsen og tar deg i stor fart bortover traktorveger gjennom bjørkeskogen, deilige barnålsstier gjennom tett furuskog, og hardpakkede jordstier.

Stien begynner med et tråkkeparti bortover en traktogveg med en lett stigning. Traktorvegen starter så å helle nedover en smule og med litt tråkking kan du få en super fart og flyt, husk å holde høgre ved hvert vegskille. Midtvegs i traktorvegen kommer du inn på en smal sti før du treffer på vegen igjen, husk å hold høgre her.

Følg traktorvegen til du kommer til et kryss. Her kan du velge å ta høgre og tråkke deg oppover to-tre minutter for å få med deg et supert lite stiparti ned gjennom furuskogen. Om du ikke orker å tråkke, kan du ta til venstre og så fortsettelsen på stien ned til venstre.

Om du tar opp til høgre, så tråkk deg oppover traktorvegen til du får en ny overgrodd traktorveg opp til høgre. Rett før den, og ned til venstre skal du inn på stien, følg denne til du kommer ned på traktorvegen du akkurat sykla opp.

Kryss vegen og inn på en sti 5 meter til venstre for der du kom ned. Her følger en hardpakket jord- og grussti med stor fart som tar deg ned på en grusveg. Ta til høgre på grusvegen, sykle bort 40 meter og stien fortsetter ned mot venstre. Følg denne ned til FV223 (pass litt på for fotgjengere). Kryss vegen og fortsett på en traktorveg/sti som tar deg ned til RV7.

En fin rundtur er å parkere ved Maxbo, sykle bort til slutten av Tuppeskogstien, tråkke deg opp den og så inn på Skaraåsvegen.

Hvordan finne stien

Ta Skaraåsvegen opp fra Steinmoen, 40 meter øst for hvor Tuppeskogvegen møter FV223 (Golreppen). Ved den tredje hårnålssvingen (en høgresving) sykler du inn på en traktorveg.

Om du kjører bil, husk å ha med 40 kroner til bommen som du finner 200 meter etter krysset. Om du sykler, beregn 15-20 minutter tråkking oppover.

One of the faster sections of the trail, april 2017
Foto: Bjørn Jarle Kvande

Siste anmeldelser

5/5
Anders Viko rangerte Riksveg 7 episk. Fin sti. Muntlig å ha stor fart.2.aug.2021
4/5
Antti Ollila rangerte Riksveg 7 veldig bra. Super trail. I almost could rate it epic. Some wet parts now in early spring. Climb is not too hard and descent is fun fun fun.8.may.2018
5/5
Børge Jensen rangerte Riksveg 7 episk. Kjempesti med god flyt. Syklet litt for langt opp traktorveien til et jorde. Men pytt😊 ellers magisk gøy 😊👍🏻😍2.aug.2017
5/5
Svenn Åge Sletner rangerte Riksveg 7 episk. Deilige og gode fartspartier. Vel verdt bomavgiften.8.jul.2017
3/5
Peter Seidl rangerte Riksveg 7 bra. Doubletrail in the beginning. Second part is nice and fast28.apr.2017

Siste førerapporter

Bjørn Jarle Kvande rapporterte forholdene på Riksveg 7 som veldig bra. Stort sett veldig bra forhold. De har gjort skogsvegen (som du kommer ned på halvveis) breiere som forberedelser for hogst, men inngangen til stien har de faktisk laget på ny. Noen har også rydda "midtrabatten", så nå er det bare buskas på venstre side.26.jul.2021
Bjørn Jarle Kvande rapporterte forholdene på Riksveg 7 som bra. Litt vått og gjørmete etter regn. Også litt hestespor øverst. 23.may.2021
Bjørn Jarle Kvande rapporterte forholdene på Riksveg 7 som veldig bra. Bittelitt is i starten, ellers topp.11.may.2021
Bjørn Jarle Kvande rapporterte forholdene på Riksveg 7 som ok. Øverste del er ingen vits i å teste enda. Midterste del har det vært hogst og må ryddes. Snart isfritt ellers, i allefall på oversiden av fylkesvegen. 2.apr.2021
Antti Ollila rapporterte forholdene på Riksveg 7 som perfekt. 16.may.2020