/ Verden / Norge / Oppland / Nord-Aurdal / Skrautvål
EnglishNorskDeutchItalianoFrançaise

Skardåsen

Skrautvål, Nord-Aurdal, Oppland, Norge
7.2km|144m ◢ ◣ 317m|04.09.2015

Beskrivelse

Lang og slak sti fra toppen av Skardåsen og ned til Valdres Skisenter via Trugebakk. Startes turen på stien ved Neverset, får man en fin teknisk oppoverøkt før nedkjøringen starter. Fin høyfjellssti på toppen før det bærer ned på sti gjennom bjørke- og granskog. Midtpartiet er kupert og sørger for at pulsen holdes oppe. Mot slutten blir det brattere og den som liker høy fart vil trives her. Stien kan være litt smal noen steder, men fin bunn sørger for at farten og flyten holdes oppe. Passer like godt for hard tail som for fulldemper. Påregn å måtte gå av sykkelen i noen blauthøl dersom du sykler her i våte perioder.

Deler av denne stien trues av gjengroing og roper på flere brukere!

Tips: Fra Valdres Skisenter er det en liten transportetappe på grus til stinettverket i Ranheimsbygda. Dette kan videre knyttes sammen med stier helt ned til Fagernes/Leira og gir dermed mange kilometer på sti!

Hvordan finne stien

GPS-sporet viser start ved Neverset, ca. 4-5 kilometer fra Valdres skisenter (se kart). Det er tenkt at de fleste vil starte fra Valdres Skisenter og sykle inn til Neverset og starte sti-turen der. Men det er selvfølgelig mulig å sykle GPS-sporet både opp og ned.

Fint å sykle opp - og ned.
Foto: Endre Asheim Hennum
Klassisk Valdres.
Foto: Endre Asheim Hennum
Kan være mye strå på høsten, ellers er stien åpen og fin!
Foto: Endre Asheim Hennum

Siste anmeldelser

5/5
Marit Bønes rangerte Skardåsen episk. Lang og fin sti.13.jun.2021
4/5
Nina Gässler rangerte Skardåsen veldig bra. Veldig bra sti! Kult med en naturlig flytsti som går over så mange kilometer. Beskrivelsen treffer godt. Vi gjorde akkurat som anbefalt og tok oss videre til stiene mot Fagernes. 10.jun.2021
5/5
Johannes Asheim rangerte Skardåsen episk. Fin flytsti med høy fart29.jul.2018