/ Verden / Norge / Buskerud / Gol / Åsgardan
EnglishNorskDeutchItalianoFrançaise

Skrotnissen

Åsgardan, Gol, Buskerud, Norge
1.2km|0m ◢ ◣ 132m|10.09.2013

Beskrivelse

Stien tar deg gjennom en bratt håndlaget skogsti med krappe og bratte doseringer og avsluttes med fantastisk flyt gjennom bjørkeskogen.

Stien tar deg først gjennom en serie tverrgående grøfter gjennom furuskogen og ned mot en traktorveg. Ta til høgre på traktorvegen og følg denne til endes.

På snuplassen tar du så inn på en håndbygd, bratt sti med noen krappe doseringer. Deretter følger et rett strekke på en gammel tømmersti. Etter ca. 100 meter går stien videre inn i skogen til høgre. Denne kan være vanskelig å se i farta, men inngangen er ca. 50 meter etter et håndlaget hopp på venstre side.

Her følger et bratt strekke med en serie krappe og bratte doseringer, hvor du etterhvert kommer ned på en grusveg. Følg venstresvingen rundt, og umiddelbart etter svingen står det et stiskilt ned mot høgre.

Fra stiskiltet følger et deilig nokså flatt parti med hardpakket jordbunn ispedd litt stein. Dette partiet krysser en traktorveg og tar deg til slutt ned til kraftannlegget ved Domholt.

Følg nedsiden av gjerdet ved kraftannlegget og du kommer inn på stien som tar deg gjennom bjørke og furuskogen og ned mot Robølvegen. Rett før du kommer ned på asfaltvegen kan du ta inn til venstre og følge et sva og barnålssti ned mot parkeringa til Gol Sport og Verktøy.

Ta deg til til å se rundt i butikken til Gol Sport og Verktøy.

Om du tar kun den siste halvdelen er stien merket blå.

Hvordan finne stien

Alternativ 1: Fra Gol sentrum kjør FV51 mot Fagernes til du kommer til Åsgardane etter en serie hårnålssvinger. Ta så inn til høgre, så første venstre inn på grusveg, følg denne til du kommer til en bom. Sykle forbi bommen og ca. 100m innover til "rundkjøringa". Stien starter i sørenden av rundkjøringa.

Alternativ 2: Fra shell nede på RV7 sykler du inn Hagaskogvegen og tar grusvegen opp mot venstre etter et par hundre meter. Følg denne grusvegen til du kommer til "rundkjøringa" i Vindfallet.

Gaute på tur nedover flytsti i furuskog 30. mars.
Foto: Bjørn Jarle Kvande

Siste anmeldelser

2/5
Markus Finholt rangerte Skrotnissen ok. Mye knot og lite forutsigbarhet. Hadde nok bare sykla den mer enn en gang hvis jeg bodde i Gol.5.may.2023
3/5
RoyAre Valstad rangerte Skrotnissen bra. 28.jun.2021
2/5
Svenn Åge Sletner rangerte Skrotnissen ok. Ikke den beste løypa i området. En del ganske humpete og tidvis dårlig flyt. Allikevel, et greit alternativ å ha prøvd.8.jul.2017
4/5
Thorleif Nøkleby rangerte Skrotnissen veldig bra. Tildels teknisk, men artig5.jul.2017
2/5
Adrian Minde rangerte Skrotnissen ok. Ikke min favoritt. Likte Vindfallet-stien som går ved siden av mye bedre. Synes ikke jeg fikk den samme flyten i denne løypa. Bl.a. litt for mange relativt flate områder med mye stein, som senket farten betraktelig.30.may.2017

Siste førerapporter

Lars Wraae Jensen rapporterte forholdene på Skrotnissen som veldig bra. 18.may.2023
Sondre Lindkjølen rapporterte forholdene på Skrotnissen som veldig bra. 9.jul.2022
Bjørn Jarle Kvande rapporterte forholdene på Skrotnissen som bra. 6.nov.2021
Duane Butcher rapporterte forholdene på Skrotnissen som ok. Mye snø og is i øvre delen, men sklia ned til Baker'n funker fint.30.mar.2021
Bjørn Jarle Kvande rapporterte forholdene på Skrotnissen som veldig bra. Det har vært hogst, men de har rydda fint opp etter seg.9.may.2020