/ Verden / Norge / Buskerud / Hole / Røyse
EnglishNorskDeutchItalianoFrançaise

Vanntårnets skjulte stier

Røyse, Hole, Buskerud, Norge
2.6km|119m ◢ ◣ 112m|03.05.2019

Beskrivelse

Flere morsomme stier med noen tekniske partier. Nedstigning på nordsiden av Steinsåsen bør gjøres på den østre løypa da denne er for bratt og svingete til å sykle opp. Bortsett fra akkurat dette partiet egner løypen seg også for de som ikke har mye erfaring.

I skråningen ned mot Pilgrimsveien går det flere små stier. På toppen krysser man veien til vanntårnet og sykler ut mot kanten der det går en smalere sti med litt mer stein og røtter. Lengst øst er det et lite kryss. og stien til nedkjøringen kan være litt vanskelig å se om man ikke stopper opp. Videre nedover er det noen korte veldig bratte partier pluss et par krappe svinger. Nede på skiløypa (Kongo) går det vestover en ny sti opp i skråningen. Ute av denne er det et kort parti på traktorvei/gress før en bratt oppstigning mot toppen starter. Vel oppe starter stien på nytt ved kumlokket, starten er kun en smal hylle for de mest erfarne, andre får trille forbi de få meterne. På toppen ved vanntårnet går det flere stier ned måt Pilgrimsveien igjen. Favoritt er den som starter 50m bortenfor og som går på skrå ned. Avsluttes med et par morsomme hopp.

Hvordan finne stien

Det er to stier opp fra Pilgrimsveien. Alternativt kan man starte helt i toppen av Rudvangveien og sykle inn bak bommen. Herfra går det en tilkomstvei helt fram til vanntårnet.

Utsikt fra toppen
Foto: Jarle Berentzen