/ Verden / Norge / Telemark / Porsgrunn / Porsgrunn
EnglishNorskDeutchItalianoFrançaise

Årdalsåsen rundt.

Porsgrunn, Telemark, Norge
7.9km|229m ◢ ◣ 224m|18.06.2017

Beskrivelse

I starten er det en rimelig bratt sti opp. Stien er noe forandret ,pga rasfare. Kryss to bruer, så ta til høyre like føre du kommer til en trappen som fører opp til Årdalsåsen.. Stien tar til høyre ca 20m føre ett jordet. Du vil etter hvert komme ut på en grusvei (med noe bebyggelse). Følg så Bjørkedalsveien,ca 500m,så inn på grusveien rett føre jernbaneovergangen. Stien fortsetter rett nedenfor bebyggelsen. Kryss jernbaneovergangen. Du vil etter hvert komme ut på en åker.. hold så til høyre til du har passert et gårdstun. Kryss grusveien, inn på en traktorvei. Etter noen 100m vil du få en jernbaneovergang på venstreside. Herfra er det blåmerket. Du vil etter hvert komme til et stikryss 3delt.. Følg nedre sti til høyre. Blåmerking mot Svinholt. Når du da kommer til gården Svinholt holder du til venstre etter låven. Følger da stien mot Svinholtdammen. Herfra er det blåmerket tilbake til Årdalsåsen/Moheim. Dette stipartiet er litt krevende til tider. Men er sykkelbart. Etter hvert vil du komme til en stikryss i en nedoverbakke, her tar du til venstre og krysser en bekk. Runden er best egnet til stisykkel.

Det kan til tider være mye folk i stien opp mot Årdalsåsen, så vis hensyn her :)

Hvordan finne stien

Det er mulighet for parkering ved Jysk/Bygger'n Moheim. Stien begynner rett bak bygget til Misjon uten Grensern.Følg blåmerketsti opp mot Årdalsåsen.

Siste førerapporter

Bjørn Jarle Kvande rapporterte forholdene på Årdalsåsen rundt. som bra. Syklet fra Svinholdt og forbi Svinholtddammen. Veldig teknisk ved dammen.22.jul.2017