/ Verden / Norge / Buskerud / Hemsedal kommune / Hemsedal
EnglishNorskDeutchItalianoFrançaise

Sollausstien til Fløgo

Hemsedal, Hemsedal kommune, Buskerud, Norge
3.3km|96m ◢ ◣ 552m|18.08.2014

Beskrivelse

650 høydemeter med kanskje to av de flotteste strekkene i Hemsedal. Øverste strekket går i svingete herlig lyngsti over et par sva. Mellomdelen starter i bratt småskog til flat steinete sti. Siste delen (også kalt Hjelsetstien etter stibygger,n) går i barskog og splittes opp med en deilig eng. Her er det stor fordel å ha noen foran seg! Avslutningsvis er det noe hopp og doseringer for de som ikke vil kjøre rett frem.

Du sykler tre ganger over den helt nye alpin løypa som lages ned til sentrum. Den ødelegger noe av idyllen men skaper ingen problemer. 4. gang du treffer løypa er du helt i høyre kant. Her ligger det hogsttrær over stien men, trill 10 meter rundt de så ser du stien igjen. 100 meter ned så er det en orange pil inn til trillestien på 100 meter som fører deg til siste lykke!

Dette er den perfekte siste tur på en utfordag, og rett på afterbike på Hemsedal cafe, eller ta det som en treningsøkt opp med adrenalin avsluttning!

PS legg turen opp 150 høydemetere til mot Totten 2 Heisen for ekstra lang flytsti, den stien ses godt fra Holvinheisen. Som her på filmen,gps track starter 1.37 ut i filmen: https://vimeo.com/74970358

Hvordan finne stien

Sykle 650 høydemeter opp enkel grusvei til toppen av Holvinheisen (8-seteren) i Hemsedal skisenter. Det bruker du rundt timen på med stisykkel. Du kan også kjøre en bil som ikke er for lav, eller selvsagt ta heisen når den er åpen.

Siste anmeldelser

5/5
Amadeu Vidal rangerte Sollausstien til Fløgo episk. amazing trail! check it out in this link here: https://www.youtube.com/watch?v=Zv97BGL8gIo&ab_channel=AmadeuVidalMas30.aug.2021
3/5
Leif Simonsen rangerte Sollausstien til Fløgo bra. 21.aug.2021

Siste førerapporter

Simen Berg rapporterte forholdene på Sollausstien til Fløgo som bra. 30.aug.2020