/ World / Norway / Vest-Agder / Lyngdal / Skrelia
EnglishNorskDeutchItalianoFrançaise

Skrelia

Skrelia, Lyngdal, Vest-Agder, Norway
13.4km|503m ◢ ◣ 495m|20.04.2015

Description

OBS: Vær vennlig og ikke lag spor i mosen som vokser på svabergene utenfor stiene. Det vil føre til sykkelforbud av kommunen.

Skrelia er en fantastisk plass som du absolutt burde prøve hvis du er i området. Svabergflyt så det holder og flott natur. Stiene er ikke særlig lange, men kan feks sykles 2 runder. Stien(e) kan sykles begge veier, men jeg foretrekker å sykle til fossen og rundt (mellom Sandvann og Bergevann og opp til Homsvann). Dette GPS sporet går litt på kryss og tvers siden det er så mange morsomme linjer man kan sykle.

Som avslutning kan man sykle ned langs fossen og helt ned til en romantisk plass ved sjøen. Man kan sykle på begge sider av fossen, men sykler man på høyre side, må man krysse fossen lengre ned. Velger man venstre side, starter nedkjøringen med et drop som blir større jo mer vann der er. Man må gå/sykle samme veien opp igjen, men det er verdt det, jeg lover.

Access

Fra Lyngdal, kjører du 464 til du treffer på 653, her tar du til venstre. Kjør ca 1km til du kommer til avkjørsel til venstre inn på 558. Denne veien følger du ca 9km til du kommer til en parkeringsplass hvor stien begynner. Det vil være noen skilter til Skrelia underveis.

Fra toppen av fossen. Her kan man sykle ned på begge sidene av fossen. Sykler du på høyresiden, må du krysse fossen lengre nede. Det kan være glatt.
Photo: Morten Sundstøl Trædal
Høkk an!!
Photo: Martin Staalesen
.
Photo: Morten Sundstøl Trædal
Obligatorisk blinkskudd ved fossen
Photo: Morten Sundstøl Trædal
.
Photo: Espen Karlsen
Fra midt i fossen sett nedenifra.
Photo: Espen Karlsen

Latest reviews

5/5
Eirik Skåra rated Skrelia epic. Episk svaberg26.jul.2018

Latest reports

Morten T. reported the conditions at Skrelia as very good. Veldig fine forhold. Noe vått noen steder. Nedre del av Magasuget (ned langs fossen) er litt for våt enda. 31.mar.2024
Morten Sundstøl Trædal reported the conditions at Skrelia as very good. Tørre og snøfrie svaberg, svært gode forhold. Kun et kort myrpart man må gjennom som er ganske vått. Anbefaler å gå her pga slitasje.29.mar.2021